8 сент. 2012 г.

ქიშლორენი

 საჭირო ინგრედიენტი:
ცომი: ფქვილი 250გრ. 
კარაქი 150გრ.
კვერცხი 1ც. 
ნახევარი ლიმონის წვენი
მწიკვი მარილი 
შიგთავსი: ყველი 250გრ. ( გაუდა ან პარმეზანი ან ნაკლებ მარილიანი სულგუნი)
ლორი ან ბეკონი 200გრ
პრასი 1ან 2 მოზრდილი ძირი (პრასის ნაცვლად შესაძლოა ისპანახი)
კვერცხი 2ც
არაჟანი 100გრ
მწიკვი შავი წიწაკა, მარილი გემოვნებით.


მომზადების წესი: 
1. დარბილებული კარაქი, მარილი და ფქვილი აურიოთ ერთმანეთში ისე რომ არ აიზილოს და იბნეოდეს საფანელივით. დავამატოთ ლიმონის წვენი და კვერცხი. მოვზილოთ ერთგვაროვანი ცომი. დავასვენოთ 30 წუთი მაცივარში. 

2. გახეხილი ყველი, სიგრძეზე დაჭრილი ლორი ან ბეკონი, წვრილად დაჭრილი პრასი, კვერცხი და არაჟანი (შ.წიწაკა და მარილი) აურიოთ ერთმანეთში.

3. დასვენებული ცომი გავაბრტყელოთ და ჩავაფინოთ ტარტის ფორმაში ან უბრალოდ მრგვალ ფორმაში. გვერდები ანუ ცომი ბოლოებით თითით დაუმრგვალეთ სილამაზისთვი. ტარტის ფორმას არ დაჭირდება გვერდების დამრგვალება მას ისედას აქვს თავისი სიმრგვალეები. დავხვრიტოთ ჩანგლით რომ ცხობისას ჰაერმა გაიაროს და არ დაიბურცოს ცომი. 

4. გამზადებულ ცომში მოვათავსოთ შიგთავსი და გადავანაწილოთ თანაბრად.
5. შევდგათ ცხელ ჰაერღუმელში და ვაცხობთ 30 წითი 250 გრადუსზე.
გემრიელად მიირთვით. 



Комментариев нет: