27 февр. 2009 г.

ხაჭოს ხაჭაპური










საჭირო ინგრედიენტები
400 გრ. ხაჭო;
200 გრ. არაჟანი;
2 ცალი კვერცხი;
200 გრ. კარაქი;
1 ჩაის კოვზი ცოდა ან გამაფხვიერებელი;
მარილი გემოვნებით დაახლოვებით 1 სუფრის კოვზი
2 ჭიქა ფქვილი (200გრ. მოცულობის ჭიქით)
25სმ. დიამეტრის ფორმაში ცხვება 2 ხაჭაპური.


მომზადების წესი:

1. ხაჭო, არაჟანი, სოდა, კვერცხი, მარილი და ფქვილი ერთად მოცომეთ.
2. მზა ცომს დაასხით გამდანარი კარაქი(გამდნარი კარაქი არ უნდა იყოს ცხელი) და შეაზილეთ ისე რომ ერთი მთლიანი ცომი გახდეს.
3. გავყოთ 2 ნაწილად და და ფორაზევე გააბრტყელეთ სველი ხელით.
4. ვაცხობთ ფქვილმოყრილ ფორმაში, ჰაერღუმელში და ასევე შესაძლებელია ზემოდან გაზზე ჩვეულებრივ იმერული ხაჭაპურივით.
რეკომენდირებულია ბავშვებისთვის 1 წლიდან და ზევით...
დალი ბიბას რეცეპტებიდან

Комментариев нет: